Watervallen en pure verbazing
Door: Paulendaan
Blijf op de hoogte en volg Paul en Danielle
23 December 2010 | Taiwan, Taipei
Vanmorgen wakker geworden in ons hotel. We zijn de auto weer ingesprongen opweg naar, weer een weg waardoor het land kan oversteken. Deze weg nam ons mee langs diepe ravijnen herfst achtige bomen en jawel watervallen. 1 van deze watervallen blijkt 1 van de mooiere te zijn hier in Taiwan. Gelukkig was deze nog heel. Paul is een rondje gelopen en Daan is terug gegaan omdat we nog steeds kampen met een beetje spierpijn. Heerlijk gegeten aan het water en uiteindelijk door gereden naar beneden de kloof uit. Hier begonnen de gevoelens weer op te komen dat het einde naderd. We hebben afgesproken de 30ste weer terug te zijn in Taipei. Dat is nog maar een week weg. Voor ons gevoel is dat al heel snel. En dan ook dat de kerst er aan komt. Hoe zal dat zijn hier??
We hadden besloten, Mandy moet je ook eens doen, om ergens te stoppen in een stad en een hostel/hotel te zoeken. Wat uitliep op een mega gezellige stad vol jongeren. Engels sprekende mensen, nightmarkets en een bios. We hebben onze auto aan de overkant kunnen parkeren. Dus loze die tassen, even gecheckt op tv of onze zender er was en de straat opgegaan opzoek naar eten. Die hadden we al snel gevonden. En vrouw achter haar kookeiland dacht of even kennis te laten maken met hun specialiteiten. Hier hebben we haar voor bedankt en het gewoon gehouden bij noedels soup en mega lekkere nasi... Echt zelfs zo lekker, nou is het van mij al lekker. En ik kan niet eens koken! Om het eten besteld te krijgen was het even lastig. Toen we het eenmaal hadden kwam er een jongen op ons af. Stel je zit naast me aan een tafeltje op een krukje.En er komt een jongen op ons af 1,50 hoog en begint een gesprek met je in het Engels. Met name over de manier van eten bestellen dat wij zo liepen te prutsen. Hij loopt weg en komt 10 minuten later terug. Gaat heel zijn leven vertellen en dat een vriend uit Australië komt. Met de vraag of wij hem konden vertellen wat zo leuk was aan Taiwan. THE Does and dont's. Op een gegeven moment komen we aan op de leeftijd. En zo naïef dat we zijn zeggen we.. Ben je 18??? Waarop hij antwoord nee 26, was onderweg kado's aan het kopen met een goeie vriend die opzoek is naar kado's voor zijn kinderen.....
Maar goed we zijn nog even naar de bios geweest duo date gekeken hartstikke leuk. En vervolgens met een mega lekker ijsje naar onze kamer gegaan om wederom op een te klein,hard bed te met draaiende afzuigers in slaap te vallen.
Lief Paul en Daan
24 December 2010 - 12:56
Marion:
Nou luitjes , ik ben er even voor gaan zitten. Ik liep een paar dagen achter met lezen. Wintershow jullie kennen het wel.
En nu vanmorgen alles weer aan kant gemaakt voor het weekend. Bij het lezen van jullie verslag kreeg ik ineens het idee om zo maar lekker een zonnebankje te gaan pakken en dan met een lekker muziekje wegdromen naar misschien wel Taiwan. Met van die schitterende watervallen hoge bergen diepe dalen. En een dakgoot vol met ijspegels en een reuze sneeuwpop in de tuin.
En dan vanavond naar onze nederlandse tempel om kerstavond te vieren.
Ik wil jullie hele gezegende kerstdagen toewensen al zullen jullie er weinig van merken daar.
Liefs Marion en Roel