Diep in de zee - Reisverslag uit Taichung, Taiwan van Paul en Danielle - WaarBenJij.nu Diep in de zee - Reisverslag uit Taichung, Taiwan van Paul en Danielle - WaarBenJij.nu

Diep in de zee

Door: Paulendaan

Blijf op de hoogte en volg Paul en Danielle

19 December 2010 | Taiwan, Taichung

Goede avond allemaal! (voor ons dan)

Vanochtend moesten we vroeg op want we gingen snorkelen... We wisten totaal niet wat we moesten verwachten dus wij op tijd uit bed om ontbijt te halen bij de 7 Eleven. En ja hoor onze instructeur stond stipt 8 uur op de de mat om ons mee te nemen naar... Ja waar heen eigenlijk. Wij op de scooter achter de instructeur aan ( trouwens een man van middelbare leeftijd, die geen woord Engels sprak) om vervolgens ergen bij een schuurtje te eindigen waar allemaal snorkel materiaal lag. En nu maar hopen dat ze wel grote maten hadden, aangezien Paul niet de kleinste is. Maar gelukkig ze waren er op voorbereid. Wij alles aantrekken en weer op de scooter richting de zee. Eenmaal aangekomen plukt onze instructeur eerst nog wat plantjes. Wij dachten in eerste instantie dat dit voor de vissen was bestemt maar dit was fout gedacht.. Het was om onze bril schoon te maken zodat hij niet zou beslaan.. Weer wat geleerd! En ja nu het water in. We liepen over de rotsen en opeens stopte dit en was het water heel diep. Eenmaal met onze hoofd onder water kwamen we in een hele andere wereld terecht. Diep in de zee.... Er waren gelijk allemaal vissen om ons heen en overal koraal. Dit was zo mooi gewoon niet te omschrijven. Ik hoop dat de foto's genoeg vertellen. Na ongeveer 1,5 uur in het water te hebben gelegen zijn we weer terug gegaan naar het dorp en hebben we de scooter gepakt om vervolgens het eiland rond te gaan, om nu dan alles in het daglicht te bekijken. Als eerste zijn we gestopt op het strand om schelpen te zoeken. Deze had je hier genoeg en super mooi. We hopen dat we ze mee zouden krijgen aangezien dit niet altijd mag. We hebben onze weg vervolgd richting een uitkijk post waar je een heel groot deel van het eiland en de zee kon bekijken. Het eiland is een vulkanische eiland dus bijna alle rotsen zijn zwart. Het water is daarentegen super blauw. Lijkt net of ze er blauwe verf in hebben gedaan. Na een paar foto's te hebben gemaakt zijn we door gereden naar een grot. Hier kan je mediteren.. Dit hebben wij trouwens niet gedaan. Na ongeveer 1 uur rond geren te hebben zijn we onze spullen wezen pakken om richting. Het vliegveld te gaan, om daar weer het vliegtuig terug te nemen. Eenmaal weer in Taiwan aangekomen te zijn, dit was rond 5 uur, zijn we gelijk opzoek gegaan naar een slaapplek. Deze hadden we gelukkig sneller gevonden dan de vorige keer. Hebben spullen gedropt en zijn we richting de nichtmarket gegaan. Hier hebben we heerlijk gegeten. Zo gewent dat we nu zijn aan de cultuur van Taiwan, was het zeer teleurstellend dat we bij het eten bestellen er acht kwamen dat we met mes en vork moesten eten. Maar gelukkig zijn we dit nog niet verleerd. Ondertussen heeft Paul contact gehad met het thuisfront. We hoorde dat het nu in Nederland erg aan het sneeuwen is/was. Hier is het heerlijk weer!! En ben ik lek gestoken door de muggen hier...

Om nog even terug te komen op de tempels. Kijk dit land staat vol met tempels. Elke is uniek en mooi we hebben daarom ook al velen gezien en op de foto gezet. Maar we zijn er nu dus echt klaar mee ;p elke keer als we in een straat lantar

• 19 December 2010 - 13:30

Marion:

OH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat een prachtige foto,s. Dat wil ik ook, snorkelen.
    Ik zou bijna de verslagen van de andere dagen weer gaan lezen nu ik de foto,s erbij heb. En ik zou haast nu nog jaloerser worden. Maar dat ben ik niet hoor. Ik gun het jullie van harte. Wie weet wat wij straks op onze oude dag nog eens gaan doen.

Liefs Marion.

• 19 December 2010 - 16:04

Hallo Luitjes:

zo paulus en daan, dat klinkt goed dat duiken misschien adresje voor rudie en jean paul ?? haha
    geen lekke slangen enzo ?? haha plezier laterrrs

• 19 December 2010 - 18:05

Mandy:

ja ja sneeuw sneeuw sneeuw, wit wit wit, Gisterenavond eerder weggegaan op het feestje van je vader, maar goed ook!! Binnen no time was het bijna niet meer te berijden. Joella en Romy zijn de buurkinderen halen voor een sneeuwballengevecht zo meteen. Het is nu 7 uur s avonds hier. De pakjes liggen al klaar onder de boom. vrijdagavond hele family hier. Jullie jammergenoeg niet maar zo te lezen vermaken jullie je prima daar! liefs Mandy

• 19 December 2010 - 20:37

Henk:

Ik heb even op je site gekeken. Ik vind het gaaf wat jullie allemaal doen en zien.

Paul je moet de groeten hebben van de kinderen van de club. Mischien dat er nog 1 reageert.

Als ik je niet meer schrijf.
    Hele fijne kerstdagen en een goed uiteinden en een goed begin.

Daantje de groeten.

Gr uit de koude hoek

PS: Geniet er van want voor je het weet is het voorbij

• 20 December 2010 - 09:55

Gerard Van Workx !:

ha die Paul en Daan,

Lijkt me wel mooi daar onder water alleen ik zie geen foto's klopt dat nou in ieder geval geniet van de vacantie en de groeten uit winterwonderland Boskoop !!

Gr Gerard en Bianca