Water als vuur zien branden - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Paul en Danielle - WaarBenJij.nu Water als vuur zien branden - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Paul en Danielle - WaarBenJij.nu

Water als vuur zien branden

Door: Paulendaan

Blijf op de hoogte en volg Paul en Danielle

14 December 2010 | Taiwan, Taipei

Ho stop wat schrijft hij daar nou???

Goedeavond allemaal,

Het was vandaag weeer een warme zonnige dag. We zijn vanmorgen vanuit ons hotel de auto ingestapt ( dit keer niet bedolven onder de scooters) en de autoweg op en af ligt allemaal zo kort bij elkaar om naar een hot spring te gaan. De weg 175 nam ons mee de bergen in richting Guanziling hier lagen hot springs maar onze vermoeden kwamen uit dat alle hotels dit zich zelf hadden toegeëigend en daardoor konden wij niet zien wat het nou precies allemaal was. Bij een vistors centrum een filmpje gelukkig in Engels gezien over dit gebied wat Syiria of iets in de trand. Wij zagen dat hier een Cave ( grot) was waar water Brande.. Door de nogal duidelijke informatie hebben wij de bergkam 3 keer gezien het leuke ervan is wel dat je elke keer wat anders ziet.. De andere kant, neemt het zoveel tijd in beslag.. Afijn aangekomen (hoe konden we het missen) zagen we inderdaad water wat borrelde met daar boven een vlam de foto's zijn door gemaild zullen asp op de site komen te staan. Onze weg terug de andere kant van de berg naar beneden bracht ons terug op de snelweg nummer 3 reden we daarna over de 1 naar Tainan. Is ook 1 van de grotere steden van Taiwan en deze stad is vroeger ook aangedaan door de Hollanders. Zelfs zo dat ze hier een fort hebben gebouwt. De basis is gebleven alleen hun(Taiwanesen) hebben er weer een tempel van gemaakt. 1 voor de vis goden en de andere voor het afstuderen van je school. De wandeling die we aan het volgen waren volgens de lp nam een kleine 3 uur in beslag. Dat met de zon en op slippers gaf ons de reden even een thee pauze in te lassen. Deze wandeling nam ons mee langs diverse tempels maar een stuk of 10 en een aantal oude gebouwen. Leuke wandeling en met die tempels zijn we nu wel klaar ;p denk alleen dat er nog velen zullen volgen. We zijn net wezen eten Daan aan sushi en Paul aan de rijst. Het is zo grappig overdag denk je dat het druk is maar dat kan je beter van de avond/nacht zeggen. Wij krijgen sterk het vermoeden dat niemand thuis aan tafel zit. Sterkers nog iedereen eet s'avonds ergens buiten huis. zo hebben wij ook weer voor 4 euro gegeten dus ik kan het wel begrijpen. Het terras waar wij op zaten laat ik het anders brengen. Een terras in NL daar bestel je wat te drinken vervolgens je eten nog wat te drinken en een toetje. Nu hier in Taiwan. Je gaat zitten voor een tent zorg dat je drinken bij je heb van een tea house en bestel je eten. Het werkt allemaal net iets anders dan bij ons wel heeel grappig om dit zo mee te maken. Terug in ons youth hostel/hotel geef het een naam zitten we bij de ingang dit verhaal te typen. Het is nu bijna half 11 en wij gaan lekker slapen.

We weten niet hoe de volgende 2 dagen eruit gaan zien dus misschien tot morgen of later..

Liefs Paul en Daan

P.s Remco de radio hier wil je niet aan hebben staan... Je verstaat er geen zak van en is bijna allemaal klassiek dus de mp3 speler in de oorstjes :)

Marion zit over vakantie houden maar niet in :p die begint 1 januari op Palau :D

Elze mocht ik je niet meer lezen een hele fijne vakantie stuur een foto door als Julia van de berg af komt

Ma (Tonny) heb je me mails ook weer ontvangen?

De muggen hier wordt je helemaal gek van........

• 14 December 2010 - 15:02

Marion:

Je kan beter helemaal gek worden van de muggen als van elkaar. Een betere relatietest is er volgens mij niet.
    Vast een aanrader voor alle relaties.
    En over Palau dat hoor ik nog wel. Ik heb geen idee wat of waar dat is.

• 14 December 2010 - 16:52

Tonny:

Ja ik heb je mails ontvangen, jij de mijne ook? (met fotos verbouwing?!?!) Ik heb je foto's weer op de site gezet..
    Stuur er nou ook eens één waar Daan opstaat..
    slaap lekker hoor,
    liefs en kus ma